En historisk kamp

Det gikk nærmer 2 år før Bitcoin etablerte seg over $10.000. For mange har dette vært en seig ventetid, andre har kanskje tapt penger på skrellene ned til $4.000-$5.000 nivået. Lærdommen bør være at investeringer gjøres langsiktig, mens trading gjøres med stoploss. 

I skrivende stund handler Bitcoin på $11.730, og det skal ikke mye fantasi til å vedde på at neste motstandsnivå er $14.000. Det var der prisen snudde ned for to år siden, etter TRE forsøk.

Skulle det nivået brytes, er $20.000 neste på listen, selve kronjuvelen av rekordnoteringer. Nivået som er et referansepunkt i alle medier og analyser, men også hovedargumentet til pessimistene. “Bitcoin toppet ut på $20.000, det var galskap, det har bare vært sorgen i etterkant”. I dag trenger Bitcoin kun å stige 50% for å utfordre dette nivået, og det er ikke mye gitt høyt ukentlig standardavvik. 

Det bygger opp til en historisk kamp rundt $20.000. Skulle Bitcoin bryte motstanden, vil det gravlegge hele prisdebatten som har versert siden bullmarkedet i 2017. Feiler prisen på det nivået, kan det utløse store salgsordre fra optimister som går i en mer defensiv positur. 

Nå skal du høre…

Richard har invitert Nino Vojvodic i studio. Han er sikkerhetsekspert og driver Ledgerstate, et selskap som hjelper Fortune500 selskaper og myndigheter over hele verden med blokkjede løsninger for sikkerhet og offentlig styring. Hør også hva han sier om Bitcoin.

Fikk du med deg dette?

Enda en storbank på Wall Street vurderer egen kryptovaluta. Goldman Sachs ansetter ny sjef for digitale aktiva, som er tydelig på at bankene kan innføre en egen kryptovaluta.

Arcane Crypto melder at de har ansatt Eva Lawrence som en ny Chief Operating Officer (COO). Hun har en solid bakgrunn fra tradisjonell finans, da hun har jobbet 8 år i Morgan Stanley.

Nå kan du kjøpe de mest populære kryptovalutaene og betale med norske kroner. Plattformen til Kaupang Krypto tilbyr desidert flest kryptovalutakryss i Norge. I tillegg har de laget et nyttig skatteverktøy, som selvfølgelig er frivillig å bruke, men gir deg korrekte skattetall til selvangivelsen. (Partnerinnhold)

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.