Nytt navn

Da Facebook lanserte Libraprosjektet promoterte de også en satsning på den første kompatible wallet løsningen for håndtering av betalingstokens. Den gangen het walleten Calibra, som åpenbart var et ordspill på Libra.

Nå har Facebook og Librastiftelsen, som eier wallet prosjektet, døpt det om til Novi. De har samtidig lansert en ny hjemmeside, der det står at produktet skal rulles ut i flere land i inneværende år.

Gjennom Novi skal du kunne spare, betale, overføre og motta Libra sømløst fra brukere over hele verden. Ved første inntrykk ser det ut som en “global Vipps”, som visker ut landegrenser og brukersiloer, som de andre betalingsapplikasjonene sliter med.

Milliarder av potensielle brukere

Novi vil bli tilgjengelig som en app på din mobiltelefon, men også integrert med Facebook Messenger og WhatsApp. Det betyr at alle som benytter seg av verdens største chattetjenester, kan sende og motta Libra uten kostnad. Messenger har 1.3 milliarder brukere og WhatsApp passerte akkurat 2 milliarder, på global basis.

Navnet Novi kommer av NO og VI, som er ny vei på latin.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.