Satoshi’s Games annonserte tidligere i år at de skulle lansere en multiplayer battle-royale lignende spill som de kallte Light Nite. De meddeler nå at spille kommer til å være badsert på blokkjeden til Liquid Network og bestå av ulike Non-fungible tokens (NFT) for kjøp inne i spillet. Dette føyer seg inn i rekken av satsninger i det unge NFT markedet, og vil garantert introdusere nye aktører for blokkjedeteknologi.

Non-fungible tokens i spillet vil bestå av for eksempel våpen, klær, mat osv. Nå kan du eie dette og eksportere det til andre plattformer og selge det på Liquid nettverket. Spillerne kan også trekke tokens ut og oppbevare dem i Blockstream Green Wallet.  

Hvis en spiller får en Light Nite token utenfor spillet, kan personen sette dette inn i Light Nite og spillmotoren vil generere farger og skin på det ulike produktet. Selve spillet må kjøpes i den offisielle butikken til Light Nite. Piratkopier unngås ved bruk av blokkjede.

The Liquid Network er basert på Bitcoin sin kodebase. Det betyr at alle tokens har samme time locks og sikkerhetsforanstaltninger. Alle tokens er offentlige, og spillerne kan sjekke knappheten ved å søke frem den enkelte token. Det er dog mulig å gjennomføre hemmelige transaksjoner på Confidential Transactions

Fremveksten av NFT’s

Non-fungible Tokens har blitt svært populært de siste to årene, spesielt etter  Cryptokitties suksessen, som nesten tok ut all kapasitet på Ethereum blokkjeden. Flere sportsklubber har lansert egne og spiller tokens, der store ligaer har også deltatt, som for eksempel MLB champions and Formula 1.  Axie Infinite er et annet NFT spill der spillerne kan trade tokens som de har jobbet med å skapt unike ved egen arbeidsinnsats eller investeringer.

Det er ikke bare i spillverden denne teknologien fungerer godt, det gjør det også i kunstverden som er avhengig av unike objekter. Winklevoss brødrene, som grunnla børsen Gemini, kjøpte nylig en kunstbutikk som heter Nifty Gateway. Der kan kundene kjøpe digitale kunstverk i begrenset opplag.

Fler artikler om NFT:

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.