Ved å sammenligne bitcoinkursen med handelsvolumet og antall åpne posisjoner på CME, ser man tegn til at markedet nå oppfører seg annerledes enn sist bitcoin steg mye.

Les hele rapporten til Arcane Research her.

Vekst i åpne posisjoner

I slutten av oktober i fjor hoppet bitcoinkursen 42% på en dag, etter at den kinesiske president Xi uttalte seg om satsingen landet skulle gjøre på blockchain. Da man skjønte at dette hadde lite med bitcoin å gjøre, snudde kursen raskt ned igjen. Oppgangen vi ser nå i 2020 følger en helt annen trend, med relativt stabil vekst over flere uker.

Tallene fra CME viser at det også er en annet handelsmønster blant institusjonelle investorer denne gangen. Åpne posisjoner ligger nå på cirka $240 millioner. Dette er nesten $100 millioner mer enn forrige gange bitcoin lå på den samme prisen som vi ser i disse dager.

Økt handelsvolum

Det er også et tydelig skifte i handelsvolumet på CME i 2020. Det daglige volumet har over den siste perioden ligget på opp mot $500-$700 millioner flere ganger, noe som er betydelig høyere enn volumet som ble sett i oktober.

Nye tider?

Denne aktiviteten blant investorer ble ikke sett sist gang bitcoinkursen hoppet oppover i oktober 2019. Dette kan indikerer at vi nå ser en fundamental endring i appetitten for bitcoin, og at sentimentet i markedet virkelig er på vei til å snu.

Kryptografen nyhetsbrev