Det dukker stadig opp nye tjenester som lar brukere sende mikrotransaksjoner over Lightning-nettverket. En av disse er en tjeneste som heter tippin me. Tippin me gjør det mulig for hvem som helst å motta tips over Internett, betalt i bitcoin.

Det er ingen tunge prosesser med å registrere bankkonto, godkjenne betalingskort eller liknende. Man lager helt enkelt en konto med brukernavn og passord, eller bruker en twitter-konto, og får en link som hvem som hest kan sende penger til.

Man bestemmer selv når og hvor ofte man vil tømme tips-kontoen ved å overføre pengene til en bitcoin-wallet med støtte for lightning.

Online-tipsing vil kanskje ikke skape revolusjon, men føyer seg inn i rekken av nye tjenester som var umulig før Bitcoin, og er et lite skritt i marsjen på vei mot en åpen og global betalingsinfrastruktur.


Prøv selv og send oss noen satoshi 🙂
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.