Bilde av Operas nye nettleser "Reborn 3"
Bilde av Operas nye nettleser “Reborn 3”

Operas nye nettleser, “Reborn 3” er nå tilgjengelig for Mac, Windows og Linux-maskiner og kommer med en innebygget Etheterum-wallet. Med nettleseren kan du utforske og bruke såkalte desentraliserte apper (dapps), det som ofte omtales som “Web 3”. For å kunne gjøre dette tidligere har man måttet installere egne utvidelser som Metamask.

Synkronisert mot mobilen

Ethereum-walleten i Reborn 3 synkroniserer mot Operas mobil-nettleser og wallet til Android, som ble lansert i desember i fjor. Dette skal gi økt sikkerhet i følge Opera ettersom de kryptografiske nøklene aldri forlater telefonen.

Brukere vil få et varsel på mobilen når de skal identifisere seg på en Web 3-nettside, eller godkjenne en transaksjon, ikke ulikt slik brukeropplevelsen er med BankID. For å godkjenne kan brukerne bruke det de selv måtte ønske av passord, pinkode, anskitsgjenkjenning eller fingeravtrykk.

Foreløpig er løsningen kun tilgjengelig på Android-telefoner, men Opera planlegger å utvide til iOS (apple-telefoner) snart.

Kryptokatter i nettleseren

Eksempel på hvordan de digitale samleobjektene cryptokitties ser ut. Kilde Cryptokitties.co

Arbeidet med å integrere en Ethereum wallet og legge til Web 3-støtte ble først annonsert i juli i fjor. Nettleseren til Opera støtter for øyeblikket kun ether og “tokens” som er laget på ehtereum og følger ERC-20 eller ERC721-standardene. Det betyr at du kan passe kryptokattene dine direkte i nettleseren og er et eksempel på hvordan dataspill og kryptovaluta-systemer er i ferd med å smelte sammen.

Tidligere i år åpnet Opera opp for kjøp av ether, direkte i nettleseren gjennom et samarbeid med den svenske kryptovaluta-veksleren Safello.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.