Pexels.com

Opplevelser

Av opplevelser er det alltid et høydepunkt å gjøre videoinnspilling, spesielt når resultatet ble over all forventning. Snart kan dere både se og høre Torbjørn Bull Jenssen snakke om Arcane Crypto som selskap, og detaljer rundt børsnoteringen.

Gjest på podcasten denne uken var en nordmann bosatt i barcelona, som gav et interessant perspektiv på både livet i utlandet, remote work, blokkjeder og sitt nye analysefirma Nansen.

Jeg har lært at Bitcoin sliter med pivotale punkter som $10.000 og $12.000. De kan brytes, men det krever åpenbart tid og flere forsøk. Lykke til neste gang – tolv tusen. Det hindret ikke Arcane Crypto å investere i en Lightning børs sammen med Bitfinex.

Læring

Den viktigste kunnskapen jeg tilegnet meg, er desidert om AMM og Uniswap/Sushiswap, noe Krypografen også har skrevet om her og her. Alle burde sette seg inn i det som heter Automatic Market Making, og hvordan dette muliggjør at Uniswap gikk forbi Coinbase Pro i volum en sommerdag i juli, og hvordan Sushiswap kunne “stjele” hele volumet til Uniswap gjennom en migrasjon.

Automatisk market making foregår ved at aktører setter inn tokens og coins i likviditet i en pool, som deretter ved hjelp av en algoritme muliggjør et to-sidet marked. Du som trader kan kjøpe eller selge inn i poolen, og vil få en pris basert på likviditeten og referanse fra andre børser. De som stiller likviditet inn i poolen mottar renter, eller tokens i Sushiswap sitt tilfelle, med liten risiko for å tape penger. Dette er det som kalles yield farming.

I fremtiden kan slike trading pools med AMM, brukes til å skape likviditet i alle mulige obskure markeder som tidligere ville vært døde.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.