Kunst på blokkjede

Kryptografen har skrevet mange artikler om non-fungible tokens. Formålet er å vise hvilke type ukopierbare produkter og tjenester som nå tilbys via Ethereum sine ERC-21 tokens.

Nå har mediepersonlighet og forretningskvinnen Paris Hilton annonsert at hun har auksjonert bort et digitalt maleri av hennes katt, Munchkin, for 40 ETH – Cirka 160.000 kroner. Hun gjorde salget gjennom auksjonsplattformen Cryptograph.

I følge hennes Twitter, vil pengene fra salget gå til tre ulike veldedige organisasjoner; LA Food Bank, Meals On Wheels og BB4Homeless.

Starten på en trend

Vinnerbudet kom fra en konto med kallenavnet “Adirolls”, og det er et kjent navn i kunstverden. Tidligere har Adirolls kjøpt kunst på blokkjeden fra Bitcoin.com grunnlegger Roger Ver og Ethereum Foundation analytiker Vlad Zamfir.

Dette er ikke første gangen Paris har vært involvert i blokkjedeteknologi. I september 2017 annonserte hun sin inntreden i prosjektet LydianCoin, men etter at grunnleggeren ble dømt for konevold, sletter Hilton sin tweet om prosjektet.

Alle nye teknologier opplever både seriøse og useriøse prosjekter, men det er liten tvil om at ukopierbare digitale bilder og produkter ser økt interesse både fra utviklere og opportunistiske kjendiser.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.