Hjem  »  Nyheter  »  Paul Tudor Jones ønsker seg en portefølje med 5% i bitcoin

Paul Tudor Jones ønsker seg en portefølje med 5% i bitcoin

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 16,juni 2021

Tidlig ute blant de instistusjonelle

I mai 2020 ble den legendariske og velkjente investoren Paul Tudor Jones en av de aller første investorene fra tradisjonell finans som gikk offentlig ut med lovprising om bitcoin. Den gangen advarte Tudor Jones mot den stadig økende pengetrykkingen fra sentralbanker, og mente bitcoin var en ypperlig hedge mot nettopp dette.

Forøvrig har sentralbanken i USA, Fed, nettopp nådd en all-time-high på hvor mye dollar de har i balansen med over $8 billiarder (trillioner på engelsk). Inflasjonen er rekordhøy.

Investoren har tidligere uttalt at han har investert 2% av eiendelene sine i bitcoin. Det er ikke klart om Jones, med sin nettoverdi på rundt $7 milliarder, har økt sin bitcoinallokering siden den gang.

5% allokering

Nå har investoren gått ut med beskjeden om at han ser på bitcoin som et godt diversifiseringsprodukt i en portefølje, og ønsker å plassere 5% av sine verdier i verdens største digitale valuta. CNBC rapporterer.

“Bitcoin is math, and math has been around for thousands of years, and two plus two is going to equal four, and it will for the next two thousand years. So I like the idea of investing in something that’s reliable, consistent, honest, and 100% certain,”

Tudor Jones, i intervju med CNBC

Tudor Jones, som er grunnlegger, styreformann og CIO i Tudor Investment Corporation, sier han ønsker å ha “5% i gull, 5% i bitcoin, 5% i kontanter, 5% i commodities.” Resten av tildelingen på 80% vil avhenge av hva den amerikanske sentralbanken vil gjøre i sitt kommende politiske møte denne uken, legger Tudor Jones til.

Tudor Jones uttrykte også bekymring for bitcoins miljøpåvirkning i mandagens intervju.

“If I was king of the world, I’d ban bitcoin mining just because of the environmental impact and make the ecosystem figure out a way to do it without expanding supply anymore at all.”

Over $40.000 igjen

Bitcoin tester om dagen ut nivåer på $40.000 igjen etter å ha fluktert en periode på $30.000 rangen.

Back