Hedge mot inflasjon

Den kjente amerikanske hedgefond forvalteren Paul Tudor Jones, offentliggjorde forrige uke at han er kjøper av Bitcoin. Denne nyvunnede optimismen ble kommunisert gjennom sitt månedlige nyhetsbrev til investorer i hedgefondet han forvalter. Argumentet Paul Tudor Jones bruker for å forsvare sitt inntog i kryptoverden, er at Bitcoin potensielt vil være en god hedge mot superinflasjonen som kan komme som følge av sentralbankenes pengetrykking.

Nyheten om at Paul Tudor Jones kjøpte Bitcoin, ble hyllet av flere kryptoeksperter som hevdet at dette var selve beviset på at institusjoner og fond er på vei inn i kryptovaluta. Overraskelsen var derfor stor hos de samme ekspertene da Bitcoin korrigerte -20% kun dager etter nyhetsbrevet til Paul Tudor ble offentliggjort.

Overskriften på nyhetsbrevet er “The Great Monetary Inflation”, der både Paul Tudor Jones og Lorenzo Giorgianni står oppført som avsendere. Giorgianni er Global Head of Research i Tudor Investment.

Et av hovedpunktene er at sentralbankene har sendt $3.9 billioner inn i økonomien siden februar, noe som er 6.6% av globalt brutto nasjonalprodukt. Paul Tudor Jones skriver i brevet:

“Vi er vitne til den største inflatoriske pengepolitikken i historien. Dette har aldri forekommet tidligere, i en slik skala”.

Om Bitcoin skriver han at kryptovalutaen bestod flere tester de gjorde på kjøpsparitet, tillit, likviditet og portabilitet. Men først og fremst mener Paul Tudor at Bitcoin kan være en svært god “store of value”.

“Bitcoin minner meg om gull, som jeg ble introdusert til allerede tilbake i 1976”.

Eksperimenterte

Det er ikke første gangen Paul Tudor Jones handler i Bitcoin. Allerede i 2017 kjøpte han et mindre beløp, til han å være, som han solgte rett før toppen på $20.000.

“Jeg eksperimenterte med Bitcoin i 2017, gjennom min personlige konto. Med litt flaks doblet jeg pengene, og kom meg ut rett før kollapsen. Alle som er kjent med teknisk analyse ville kjenne igjen mønsteret der Bitcoin gikk parabolisk som en “blow off top”. Tidlig i kretsløpet var det enklere for mange, da det ikke var store muligheter til å belåne bitcoin posisjoner. Belåning og giring skaper et voldsommere marked som er vanskeligere å trade”.

Tidlig i januar var Paul Tudor Jones på CNBC og pekte på at aksjemarkedet var i en slags eufori. Det minnet han om 1999, før IT-boble sprakk. Han fikk smertelig rett da markedet korrigerte 30% under koronakrisen bare to måneder etter hans TV-opptreden.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.