Photo by Hu Chen on Unsplash

Det viktigste Bitcoin-selskapet du ikke har hørt om

Kryptografen har tidligere omtalt Paxful som “Det viktigste Bitcoin-selskapet du ikke har hørt om”. Paxful er en P2P OTC desk (Peer-to-Peer, Over The Counter). Hvor man som privatperson kan kjøpe og selge både Bitcoin og stablecoinen Tether. Man kjøper og selger av andre privatpersoner, og bruker Paxful sin plattform for overføringen. Du kan lese mer om hvordan Paxful opererer her.

I 2017 startet Paxful det veldedige prosjektet #BuiltWithBitcoin (BWB). BWB er et initiativ som CEO Ray Youssef beskriver slik: “The #BuiltWithBitcoin initiative is a testament to the power of cryptocurrency. We firmly believe that it can improve lives and make the world a better place.”

Prosjektet ble lansert for å vise at kryptovaluta, og spesielt bitcoin, kan hjelpe samfunn over hele verden. Målet er å bygge 100 skoler, vannbrønner, og felleshager for bærekraftig landbruk finansiert av bitcoin i fremvoksende markeder. Dette for å vise mulighetene og potensialet til veldedig aktivitet i kryptoindustrien.

Paxfuls løsning for verdioverføringer gjennom kjøp og salg av gavekort på plattformen sin har gjort det enklere for mange afrikanere å overføre verdier til hjemlandet, og disse initiativene viser at Paxful virkelig mener alvor i sin Afrika-satsning.

Africa Fund og Covid-19

Paxful startet i 2020 en satsning innenfor BWB som skal fokusere på det afrikanske kontinentet. Covid-19 pandemien har, dessverre, for alvor startet å innta kontinentet. Smittetallene øker eksponensielt. BuiltWithBitcoins Africa Fund skal tilby en løsning for tilbudskrisen de aller mest sårbare på kontinentet er utsatt for.

Paxful kickstartet innsamlingen i fondet med $15.000, og matcher alle bidrag opptil $15.000 i bitcoin.

Paxful har, blant annet, åpnet to skoler i Rwanda, et “Nursery Education Centre” i Nyamata området, og en “Middle School” i Kigali provinsen. Hos førstnevnte Nursery Centre, har det blitt installert desinfeksjons-soner, som igjen har resultert i at skolen aldri aldri har stengt ned, og ingen barn har blitt syke.

Flere prosjekter

Et annet sted Paxful har engasjert seg i prosjekter, er Nigeria. Nigeria er et av de landene i verden hvor bitcoin har etablert seg best. I likhet med i Rwanda, skal Paxful gjennom prosjektet bygge et “Early Education Centre” i Kaduna staten i Nigera. Prosjektet har startet byggeprosessen, og var i utgangspunktet tiltenkt å være ferdig i April 2020, men Covid-19 har utsatt prosjektet noe.

En fjerde skole er også planlagt å åpne i Machakos regionen i Kenya. Denne skolen har i likhet med skolen i Nigera også startet byggeprosessen, men åpningen er noe utsatt grunnet Covid-19.

Pencils of Promise

Prosjektet Pencils of Promise (PoP) samarbeider med lokalsamfunn for å bygge skoler og lage programmer som gir utdanningsmuligheter, uansett hvor studentene er født, eller hvilke ressurser de har.

Per dags dato har PoP bygget over 500 skoler over hele verden, og gitt tilgang til utdanning til over 100.000 studenter i hele Ghana, Guatemala og Laos, og har etablert seg som en leder blant de innovative globale ideelle organisasjonene som jobber for bærekraftig sosial endring.

Gjort mulig med bitcoin

Når du leser alt dette, er det kanskje lett å glemme at alle disse initiativene og prosjektene ikke hadde vært mulig hvis det ikke hadde vært for bitcoin, og et initiativrikt bitcoin-community.

Bruken av bitcoin gjør det ikke bare enklere å donere, men det blir også enklere for donoren å vite at midlene i større grad går direkte mot prosjektet. Paxful viser her potensialet og goodwillen i et kryptosamfunn som ønsker å bidra.

Andre organisasjoner har også prøvd ut kapitalinnsamlinger med bitcoin. Cointelegraph rapporterte om at italiensk røde kors i April 2020 lanserte en fundraiser som skulle bidra til å etablere en bloddonasjons-post i byen Castel Gandolfo utenfor Roma. Målet var å samle inn $10.000, og innsamlingen endte på over $30.000. Dette viser igjen potensialet i innsamlingsaksjoner hvor kryptovaluta og bitcoin tas i bruk.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.