Kilde: Kris Krug, PopTech. https://www.flickr.com/photos/poptech/10484780034

Som rapportert av Bloomberg, mener Dan Schulman, CEO i PayPal, at bruken av digital valuta ligger ann til å “go mainstream” nå som vi ser at fler og fler forhandlere adopterer digitale betalingsmetoder.

“Hele verden kommer til å gå digital first” er ordene som ble sagt av Schulman under den digitale Web-Summit konferansen på onsdag 3. Desember. “Butikker videreutvikler seg stadig for å motta betalinger via smarttelefoner og QR koder. Dette skjer tilogmed fysisk i butikkene, man ser en økende andel av forbrukere som bruker digitale lommebøker”.

  • Ønsker du å diskutere denne og andre relevante saker? Bli med i Kryptografen Forum på Facebook

Ant Financial og AliPay

Schulman ser på Jack Ma – giganten Ant Financial med AliPay som PayPals største konkurrent. “Ant Financial har opplevd eksplosiv vekst i Kina, og er samtidig landets største mobile betalingsløsning. I tillegg til dette tilbyr de en svært god løsning for e-lommebøker, som inkluderer alle finansielle tjenester, som igjen er alle elementer i varehandel”

Toppsjefen nevner videre at “PayPals største mulighet er å bevege seg bort fra kontanter og mot digitale transaksjoner. Selv om dette allerede er godt på vei, så har man sett, og ser, en eksplosjon av digitale transaksjoner under Covid-19 pandemien.”

Kjøp og salg av krypto hos PayPal

Som kryptografen tidligere har skrevet om, så annonserte PayPal tidligere i Oktober at de nå vil tilby kundene sine å kjøpe, selge samt holde kryptovaluta i sine digitale lommebøker. De introduserte også at kundene kan bruke disse valutatypene til å betale hos sine 26 millioner forhandlere. PayPal aksjen har steget 97% i 2020.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.