Kilde: World Economic Forum, Flickr

Spår transaksjonsvolum på $200 millioner

Under Forbes tredje årlige “Blockchain 50 Symposium” var blant andre Michael Saylor fra MicroStrategy, og Dan Schulman fra PayPal på talerlisten. Tema for symposiet var feiring av store selskapers adopsjon av kryptovaluta.

Sistnevnte Schulman fortalte om PayPals nyutviklete betalingsløsning for kryptovaluta – “Checkout With Crypto” som muliggjør kryptokjøp, salg og holding for PayPals 375 millioner kunder direkte fra PayPal kontoen sin.

Den mye omtalte tjenesten er et stort steg mot å gjøre kryptovaluta, og spesielt Bitcoin, en mainstream finansiell eiendel. Nå spår Schulman at plattformen raskt kan vokse til et transaksjonsvolum på over $200 millioner – faktisk så raskt som i løpet av få måneder.

Denne spådommen er av typen svært bullish, da det tok USAs største kryptobørs, Coinbase, i overkant av to år å nå samme nivået for de samme tjenestene. Dog har markedet eksplodert siden da, og med PayPals allerede svært etablerte merkevare og forretningsmodell så kan det være sannsynlig at spådommen treffer.

Et volum på $200 millioner hos Checkout With Crypto kan føre til at langt flere selskaper får skutt inn kryptokapital i selskapet gjennom å muliggjøre ta betalt i enten Bitcoin, Ether eller andre betalingsmidler på plattformen. Dette har igjen potensiale til å øke adopsjonen ytterligere.

Schulman var en av et dusin ledere fra blant annet Visa, Onyx JPMorgan, Fidelity og LVMH, som tjener formålet med å gjenspeile det voksende kryptomarkedet, og andre blokkjede-ambisjoner for navnene på listen.

Fra 0% til 26% aksept på ett år

Av de 1000 personene som deltok i symposiet, svarte 500 på en spørreundersøkelse hvor 26% svarte at selskapet de jobbet i kommer til å kjøpe Bitcoin i 2021. Michael Saylor kommenterer reslutatet:

“We went from zero adoption in the world to 26% enthusiasm in less than 12 months,”

Michael Saylor
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.