Hjem  »  Nyheter  »  Politiet i Malaysia veivalset 1069 bitcoinminere

Politiet i Malaysia veivalset 1069 bitcoinminere

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 19,juli 2021

Tyveri av elektrisitet

Innhold i artikkelen

Den 16. juli dukket det opp en video på Youtube som viser en veivals som knuser over 1000 bitcoinminere. Videoen gikk viralt på Twitter, og mange lurte på hvor i verden dette stammet fra. Det kom etterhvert frem at videoen viste politiet i Malaysia som destruerte minere fra et beslag i et påstått “tyveri av elektrisitet”. Ingressteksten i videoen sier (ifølge Google Translate) at politiet i byen Miri i Sarawak-distriktet i Malaysia destruerer 1069 minere til en verdi av over 5,3 millioner malaysiske ringgit – ca 11 millioner NOK.

Det malaysiske nyhetsbyrået TheStar rapporterte først om saken, hvor det skrives at flere individ har blitt arrestert, bøtelagt og fengslet i sammenheng med beslagene.

“A total of six people have been successfully charged under Section 379 of the Penal Code for electricity theft and have been fined up to RM8,000 and jailed for up to eight months,”

Politimester i Miri ACP Hakemal Hawari

Det er uklart hvorfor myndighetene i Malaysia ødela minerene i stedet for å forsøke å tjene noe på salgssummen. Andre land hvor mining er ulovlig, som Iran og Tyrkia med fler, har også gjennomført flere raid på ulovlige miningoperasjoner i en stund, som ofte resulterer i arrestasjoner, bøter og beslag av riggene.

Samtidig har det i Malaysia blitt rapportert om flere tilfeller av elektrisitetstyveri i sammenheng med bitcoinmining.

Cambridge Center for alternativ finans estimerer at Malaysia bidro med 3,44% av Bitcoins totale månedlige hashrate fra april. Landet har et årlig energiforbruk på mer enn 147 terawatt-timer.

Back

Innhold i artikkelen