Skjermdump fra Nayib Bukele, Twitter.

Store endringer

Den syvende september vil være en stor dag i El Salvadors historie. President Nayib Bukele har vært aktiv på twitter det siste døgnet, og legger engasjert frem landets planer i dets siste fase mot å gjøre Bitcoin til et lovlig betalingsmiddel. Jeg har lagt ved flere tråder nedover som jeg anbefaler å selv gå inn på, for å se hvordan den unge presidenten ordlegger seg i argumentasjonen for det nye tiltaket.

7. September

El Salvador skal sette ut 200 minibanker og 50 “kiosker” som er klare til bruk 7. september. Der vil man kunne veksle mellom dollar og Bitcoin ettersom Bitcoin da har blitt et lovlig betalingsmiddel, sidestilt med dollaren. Det vil ikke være transaksjonskostnader og transaksjonene vil bli gjort gjennom appen Chivo(lokal slang for kul/utrolig). Appen er utviklet av myndighetene og fungerer som en digital Wallet. Hver innbygger får $30 på kontoen sin for å laste ned appen.

Bukele forklarer trekket ved at de taper ca $400 millioner hvert år i pengeoverføringer. Presidenten vektlegger også at innbyggerne vil føle seg tryggere ettersom de ikke behøver å gå rundt med kontanter. En annen fordel med Chivo er at innbyggere vil få tilgang til flere finansielle tjenester ettersom de nå kan bevise sin inntekt. Det gir muligheter til små lån og andre finansielle tjenester til en befolkning som ikke hadde dette før. Disse fordelene er ikke kun tilgjengelige ved bruk av BTC, men også dersom du vil fortsette å bruke dollar.

Turister og utelandske investorer vil få muligheten til å betale i Bitcoin. Dersom du ikke ønsker å ta i bruk bitcoin, vil du ha muligheten til å fortsette som før.

Western Union vs Bitcoin

Verden har nylig vært vitne til en stor humanitær krise i Afghanistan. Western Union er et av verdens største selskaper innen pengeoverføringer. Flere innbyggere og institusjoner er avhengige av midler fra utlandet under en slik krise. Det at Western Union velger å midlertidig stoppe sine tjenester til det kriserammede landet er ikke annet en katastrofalt, og uten tvil et enormt stort argument for bruk av Bitcoin.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.