Desentralisert finans

Vi har skrevet mye om desentralisert finans her på Kryptografen. Tidligere i uken publiserte vi en artikkel som forklarte hvordan renten på disse nye spareprodukter kan være så høye. Den er blant våre mest leste artikler.

Ikke uventet liker leserne å lære hvordan du gjennom å deponere kryptovaluta i smartkontrakter, som deretter automatisk låner verdiene ut igjen til banker, børser, fond og tradere til en rente mellom 6-8%. Det gir uten tvil en bedre avkastning enn pengene du har på bankkonto, eller på kryptoen i din “cold wallet”.

I ukens podcast snakket analytiker Bendik Schei og undertegnede om hvordan veksten i desentralisert finans og spareprodukter kanskje har gjort at Ethereum har doblet seg i verdi hittil i år.

Jeg vil gjerne avslutte uken med et lyttetips og kanskje et sammendrag av de viktigste samtalepunktene mellom investor Anthony Pompliano og CEO i Blockfi, Zac Prince.

Blockchain Finance

BlockFi er en av de største aktørene innen det som kalles desentralisert finans. De tilbyr 8% rente hvis du setter inn USDC og 6% hvis du setter inn Bitcoin. De vokser kraftig som følge av de attraktive rentene, men også fordi totalmarkedet for kryptovaluta har vokst med 50%. De som HODLer har en høyere formue nå, og vil dermed oppnå nominelt sett større renteutbetalinger fra BlockFi hvis de velger å flytte verdiene sine dit. Alt vokser i tandem.

Da BlockFi hentet $30 millioner i en finansieringsrunde denne uken, tok det ikke langt tid før boken var lukket. Zac Prince forteller at da han foreslo emisjonen for styret sitt, så flere av styremedlemmene på hverandre og sa: Du trenger ikke å gå eksternt, vi kan ta hele tegningsbeløpet her rundt bordet.

Selskapet vokser kraftig både på brukere, aktiva under forvaltning og inntekter. Bare siden desember har månedlige inntekter doblet seg. Inntektene er allerede opp 20x siden januar i fjor.

I sommer hadde de $350 millioner deponert fra kunder på sparekontoene, for to uker siden hadde de $650 millioner. Zac Prince forteller at summen har vokst kraftig bare siden to uker siden, så den informasjonen er allerede utdatert.

Hva skal de bruke pengene til?

Først og fremst skal BlockFi nå markedsføre seg til mannen i gata. Nå kommer det billboards og TV reklame i USA. Det er godt nytt for kryptoindustrien som helhet, men også for BlockFi.

Deretter er planen å lansere et kredittkort, der du får Bitcoins i rewardspoints hver gang du handler. Jeg ville ikke bli overrasket om man skilte ut denne delen, slik som Bank Norwegian har gjort. Dette initiativet høres gammeldags ut og veldig langt fra kryptoverden, men kredittkortøkonomien for kjente brands og betalingsaktører er nok for attraktiv til å la ligge.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.