Populært diskusjonsforum

Reddit er blant verdens største brukerforum, med over 330 millioner aktive brukere hver måned. Inne på Reddit kan du finne sub-reddits for de fleste temaer du kan være interessert i. Aksjegrupper, fansider, idrett, konspirasjonsteorier og politiske diskusjoner. Ofte har en Reddit tråd vært starten på borger-journalistikk, der noen har fått tilgang til ekslusiv informasjon, og deler denne slik at man kan “crowdsource” arbeidet.

Nå har Reddit annonsert en konkurranse om hvem som har beste skaleringsløsning på Ethereumblokkjeden. Formålet er å finne en protokoll som kan danne grunnlaget for sine “Community points”. Nå skal de åpenbart monetarisere plattformen fra bunnen og opp.

Tjener penger på godt innhold

En bruker kan tjene Community Points ved at han oppnår et viss antall “up votes” på en artikkel eller tekst. Det vil incentivere produksjon av godt innhold og deltagelse i ulike debatter med stort publikum.

Når det gjelder valg av skaleringsløsning, gikk Reddit til markedet og spurte aktørene om de kunne delta i en konkurranse. De aller første skaleringsløsningene, eller såkalte L2 (layer 2 solutions), har blitt utviklet med øyne på å betjene børs og markedsplasser. De har derfor ulike kvaliteter som ikke alltid er tilpasset et brukerforum, der kostnad for å opprette, sende og oppbevare tokens må være minimale. Få betaler 1 krone for å stemme på en post, men det må brytes ned i få øre. Det er derfor uaktuelt å betale avgift for oppbevaring og transaksjon.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.