Påvirkes av prisfall

Prisene i det tradisjonelle finansmarkedet og blant ulike kryptovalutaer har opplevd en kraftig nedgang den siste uken som følge av koronaviruset, oljeprisfall og generell “risk off” blant investorene.

Det er kanskje ingen overraskelse at også DeFi-produkter som Compound registrerte rekordantall likvideringer på sin låneprotokoll den 8. mars. Over $2.5 millioner i kontrakter ble likvidert. Det sammenfalt med at Ether-prisen falt fra $250 til $200. Ether (ETH) er blant de mest populære kryptovalutaene som kundene setter i sparekontrakter. En annen utgave, MakerDAO, opplevede også en kraftig oppgang i likvideringer, selv om prisen falt mindre enn Ethereum.

Redusere belåningen

Eksperter hevder at Compound opplevde en høyere uttaksratio enn konkurrentene fordi Compound gir deg pengene med en gang, og ikke gjennnom en auksjon.

Låneprotokoller som BlockFi og Compound gir høyere renter enn hva det tradisjonelle bankvesenet tilbyr. Det gjør at mange veksler til kryptovaluta og deponerer pengene på disse plattformene. En negativ konsekvens er at mange har belånt disse posisjonene. Resultatet blir et salgspress når markedet faller, da mange blir tvunget til å redusere belåningen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.