Photo by Stephen McCarthy/Web Summit via Sportsfile, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Verdsatt til $33 milliarder

Den britiske finpay applikasjonen Revolut har gjennom en kapitalinnsamling ledet ann av bautaen Softbank og velkjente Tiger Global Management samlet inn over $800 millioner – underkant av NOK 6 milliarder. Sky News var første til å rapportere om saken.

Selskapet blir som følge av dette verdsatt til i underkant av NOK 300 milliarder (ja du leste riktig), og tar følgelig tronen som historiens mest verdifulle britiske selskap i fintech-sektoren. Denne prislappen er seks ganger høyere enn ved forrige kapitalinnsamling i februar 2020, da selskapet hentet $500 millioner til en verdsettelse på $5,5 milliarder.

Som tidligere nevnt er det Softbank Vision Fund 2 og Tiger Global som ledet ann denne E-serie kapitalinnsamlingen. Førstnevnte investeringsfond er fra før av investert i de norske selskapene Kahoot og Oda.

Teknologi med mange bruksområder

Revolut er et britisk fintech selskap som tilbyr forskjellige finansielle- og banktjenester til sine kunder. Selskapet ble grunnlagt i 2015 av Nikolay Storonsky og Vlad Yatsenko. Hos Revolut kan du åpne konto for valutaveksling/trading, debetkort, virtuelle kort, rentebærende “vaults”, aksjehandel, krypto, råvarer og andre tjenester. I dag rapporterer selskapet om over 100 millioner transaksjoner i måneden.

I mai forbedret Revolut sine bruksområder innenfor kryptovaluta, ved å tillate visse kunder å ta ut kryptovaluta fra appen og sette inn i personlige wallets for første gang. Selskapet, som har ambisjoner om å bli en fullverdig bank i mange av markedene det opererer globalt i, har også lagt til et betydelig antall tokens i handelsplattformen sin. Dette inkluderer muligheten til å handle blant annet dogecoin og forskjellige DeFi – tokens.

Under årsrapporten publisert tidligere i Juni kunne selskapet rapportere om en tredobling av bruttoresultatet i 2020, med en økning i justert inntekt på 57% og en økning i antall kunder med 45%.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.