https://ribbitcap.com/

Henter kapital før de har funnet investeringen

Ribbit Capital – en stor aktør som investerer innenfor fintech startups, men også krypto og blokkjede selskaper. De har nettopp gjort en kapitalinnsamling på $350 millioner for en blank check IPO for Rabbit LEAP. Rabbit LEAP er et “special-purpose acquisition company” (SPAC). JP Morgan står bak bokføringen til IPOen, og har muligheten til å utvide antall aksjer med opptil 15%, som betyr at kapitalinnhentingen kan stige til $402,5 millioner.

Som en SPAC, har ikke Ribbit LEAP satset på et selskap enda. Det er etablert for å finne og kjøpe et selskap som passer til kriteriene som er satt. I søknaden som Ribbit Capital la inn hos det amerikanske “Securities and Exchange Commision” fremkommer det fra Ribbit Capital: “We have not selected any business combination partner and we have not … initiated any substantive discussions with any candidates yet”

I motsetning til vanlige offentlige børsnoterte selskaper, hvor store oppkjøp er avhengig av aksjonærenes godkjennelse – så kan en SPAC gjennomføre dette kun på grunnlag av den brede fullmakten som er gitt i vedtektene. Derav “blank check” kallenavnet. Basically henter Ribbit penger for å slå til på muligheter som skulle dukke opp i fremtiden.

I prospektets risikofaktorer forklarer Ribbit Capital at “Våre aksjonærer kan ikke stemme over vår innledende “business combination”, som betyr at vi kan gjennomføre denne selv om flertallet av aksjonærene ikke godkjenner strategien.

Store innen kryptovaluta.

I sammenheng med Ribbit LEAPs mulige investeringsområder nevner også prospektet kryptovaluta to ganger – hvor vanlige finansielle og teknologiske sektorer også er nevnt.

Utenom dette, så er Ribbit Capital en av grunnleggerne bak Libra Association – et konsortium initiert av Facebook ifjor for å utvikle en global digital valuta. (Senere har Libra begrenset ambisjonene sine til å kun utgi stablecoins knyttet til fiat.)

Ribbit har tidligere investert i Coinbase, Revolut, Robinhood, Xapo med fler. Sigal Mandelkar, har tidligere blitt ansatt i Ribbit som konsulent og er nå oppgitt som partner i Ribbit LEAP. Mandelkar har tidligere jobbet i det amerikanske finansdepartementet og gjorde viktig arbeid med å advare kryptoselskaper mot å godkjenne anti-hvitvaskings lovverk.

Det er fortsatt uklart hvor mye fokus Ribbit LEAP vil rette mot kryptovaluta og/eller blokkjede teknologi, men etableringen kommer samtidig som sektoren opplever en fornyet oppsving. Utenom bull-runnet i coin priser, så har den ferske kryptobørsen INX Ltd. lansert sin “on chain” baserte IPO, og giganter som Coinbase og Ripple skal også lukte på offentlige oppføringer.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.