Produksjef i Ripple, Craig DeWitt, har bygget en plattform som er døpt xSongs. Musikkplattformen lar artistene selge musikk mot betaling i XRP token, og beholde 100% av inntektene selv. DeWitt forteller pressen at han finansierer prosjekt ut av egen lomme, og har ingen planer om å tjene penger på investeringen.

Målet til xSongs er å koble musikkartister direkte med musikkinteresserte og samtidig kutte kostnader som et mellomledd representerer.

“Når du kutter ut mellomleddet, kan du senke prisene og tiltrekke deg et større publikum, som igjen fører til at det produseres mer musikk”.

XSongs er live i en lukket betaversjon, som betyr at enkelte brukere allerede kan bruke XRP til å betale for musikk. Alt du trenger er en XRP vennlig wallet. Ripple har bygget en enkel non-custodial wallet som heter Payburner, der målet var at brukerne skal kunne kjøpe musikk med ett klikk.

“Vi har bygget en wallet som skal hjelpe artister å ta betalt for musikken de produserer, men også for at lytterne skal ha en svært enkel måte å betale for kreative produksjoner som musikk”

DeWitt har hentet inspirasjon bra en tjeneste som heter Bandcamp, en musikkplattform som også fasiliterer kjøp av musikk direkte fra artistene. Forskjellen er at Bandcamp tar 15% av inntektene til artistene, og ytterligere 6% i “handling fee”. Til tross for dette kostnadsbildet har det allerede blitt omsatt musikk for $445 millioner.

I sin lukkede beta versjon har xSongs rundt 100 artister og 500 sanger i dag. Målet er å øke dette antallet med en faktor på ti i inneværende år. DeWitt har i denne prosessen satt inn 10.000 XRP på 500 Payburner kontoer for å skape et marked fra start.

Craig DeWitt sier også at dette kun er begynnelsen.

“Alt av kreativt innhold, som for eksempel e-bøker, design, kunst skal kunne selges direkte fra artist til forbruker på denne plattformen.”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.