Inn i et ekslusivt selskap

«BitLicense» er en virtuell valutalisens og er kun utdelt til et fåtall selskaper. New York Department of Financial Services (NYDFS) står bak lisensen som gir regulatorisk godkjennelse i New York. Robinhood følger nå etter store krypto-aktører som Circle, Square, Gemini and Coinbase.

Selskapet skriver selv at dette vil gi innbyggere i New York en mulighet til å investere i kryptovaluta på Robinhoods plattform, og markerer et viktig steg mot deres mål om å demokratisere det finansielle systemet.

Mobilhandel gjort enkelt

Robinhood startet i 2015 som en app for gratis handel av aksjer, men har utvidet til både opsjoner, ETF’er og kryptovaluta. Nå tilbys også handel via PC («desktop trading»). Med stort fokus på forbrukermarkedet, har Robinhood i dag over 6 millioner brukere i USA og er tilgjengelig i over 30 stater i USA.

Etter annonseringen av gratis handel i kryptovaluta i begynnelsen av 2018,  fikk selskapet stor oppmerksom. Over 1 millioner nye kunder registrerte seg i løpet av de første dagene. I dag tibyr Robinhood handel i 7 forskjellige kryptovalutaer. Det er ikke mulig å sende kryptovaluta fra appen til andre eksterne wallets.

Milliardselskapet ønsker børsnotering

Etter en suksessfull runde med kapitalinnhenting på 363 millioner dollar i mai 2018, er FinTech-selskapet nå verdsatt til 5.6 milliarder dollar. Robinhood er i gang med planene om å børsnotere selskapet, og hentet i fjor inn en ny CFO med 20 års erfaring fra Amazon. Selskapet sier selv at en børsnotering er ønskelig på middels til lang sikt.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.