Den nye mobilen inneholder hardware som er laget for muliggjøre lagring av private nøkler til blokkjedeapplikasjoner på en sikker måte. “Samsung Knox” er navnet, og utviklere kan nå bruke dette til å lage hardware “wallets” gjennom software i følge selskapet. Knox har eksistert i flere år, men det er første gang Samsung understreker at denne kan brukes til sikker håndtering av nøkler knyttet til blokkjede-systemer.

Samsung bekrefter altså ikke at telefonen vil inneholde en ferdigutviklet kryptovaluta-wallet, men at den tydelig har støtte for utvikling av dette.

Rykter og lekkasjer indikerer støtte for kryptovaluta

I januar ble det lekket bilder som angivelig skulle være Samsungs nye toppmodell. Disse viser en dedikert wallet for kryptovaluta, med støtte for Ethereum (ETH). Likevel viser bildene bitcoins symbol, så det spekuleres i at dette kryptovalutaen vil bli støttet også.

Samsung har også søkt diverse patenter for blokkjede- og kryptovaluta-software i fjorårets siste måned, som styrker antagelsene om at selskapet lager en wallet for kryptovaluta.

Flere smarttelefoner for kryptovaluta

Samsung blir nå med i rekken av aktører som retter fokuset mot kryptovaluta og blokkjedeteknologi. HTC har allerede lansert en smarttelefon basert på blokkjedeteknologi, som kun kan kjøpes med kryptovaluta. Sirin Labs telefon “Finney” er også bygget opp spesifikk for bruk av blokkjedeteknologi og kryptovaluta.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.