Bildekilde: Shutterstock

I går kom det nyheter om at Samsung kan være på gang med å utvikle en blokkjede med en egen kryptovaluta. Nå rapporterer det franske forretningsmagasinet Capital at den Sørkoreanske elektronikkjeden investerer tungt i Ledger, en fransk startup som produserer en kjent maskinvarelommebok for kryptovaluta.

Ifølge dokumenter som magasinet har fått tak i, så investerer Samsung totalt 2.6 millioner euro i Ledger. Det gir det nyoppstartede franske selskapet en verdsettelse på 260 millioner euro.

Ledger bekrefter

Eric Larchevêque, medgrunnlegger for Ledger, bekrefter informasjonen, men vil ikke gå inn på noen detaljer. Han skriver så følgende på Twitter:

“Vi kommer alltid til å ha bruk for maskinvarelommebøker, men for å støtte en kryptorevolusjon basert på personlig suverenitet tilgjengelig for alle, kommer smarttelefonen til å spille en sentral rolle.”

Ledgers mest kjente produkt hete Ledger Nano S og er en såkalt maskinvarelommebok til kryptovaluta, altså en plass der man kan oppbevare private krypteringsnøkler offline. I 2017 solgte Ledger en million eksemplarer av sitt produkt, ifølge Capital.

Tidligere har Ledger gjort flere finansieringsrunder – en a-runde på sju millioner dollar 2017 og en b-runde på 75 millioner dollar i 2018. I tillegg samarbeider selskapet med flere banker og andre selskaper over hele verden angående ulike lagringsløsninger for kryptovalutaer, skriver Coindesk.

Kryptografen nyhetsbrev