Seungjai Min, blockchain research team lead i Samsung SDS. Bilde hentet fra Coindesk.

Blockchain Keystore

Samsung lanserte sin Blockchain Keystore i mars. Her finner man desentraliserte apper, apper som kjører på blokkjeden. Etter å ha starter med kun 4 apper, er tilbudet nå steget til 17. De første dappene var en passord-wallet, et spill, en sosial media-app og en faktureringsapp.

De nye dappene er en blanding av produkter fra sosial media til underholdningsapper, ifølge CoinDesk Korea.

I førersetet

Samsung ligger allerede foran andre lignende selskaper, og har allerede laget en blokkjede-wallet og lansert denne. Dette kom i sammenheng med den nye mobilen Galaxy S10. Walleten til Samsung tillater foreløpig kun lagring av Ethereum-baserte ERC-20 tokens.

Samsung jobber nå med å bygge ut sin wallet, i påvente av konkurranse fra andre. Apple anses som den største konkurrenten, men det er foreløpige stille fra selskapet. I juni lansert Apple et “CryptoKit” for iOS 13, noe som kan tyde på at en wallet ikke er alt for langt unna.

Rykter sier at LG er i gang med et krypto-wallet, etter deres patentering av varemerket “ThinQ Wallet”. Her skal de tilby transaksjoner, oppgjør og “e-penger”-tjenester.

På den andre siden sier kinesiske Huawei at de ikke er i gang med noen utvikling, fordi kinesiske myndigheter ikke har godkjent dette.

Treg start

Det skal nevnes at Samsungs satsing enda ikke har skutt fart. Deres krypto-wallet har kun 30 anmeldelser i Galaxy Store. Dette er langt unna nivåene vi ser i Google Play Store, hvor noen krypto-wallets har flere tusen anmeldelser.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.