Hjem  »  Nyheter  »  Satoshi Nakamoto hylles med statue i Ungarn

Satoshi Nakamoto hylles med statue i Ungarn

Håvard Sæther
calendar 17,september 2021

Vi er alle Satoshi

Innhold i artikkelen

Det er nå avduket en bronse-statue av den legendariske skaperen av bitcoin, Satoshi Nakamoto. Bysten står utstilt i Graphisoft Park i Budapest. Nettsiden Kripto Akademika står bak prosjektet, og på torsdagens avdekning holdt redaktøren for avisens krypto-relaterte nyheter, Andràs Gyorfi en tale for ungarske journalister og skuelystne.

Skulpturen viser en mannlig skikkelse ikledd en hettegenser med bitcoin-logo som eneste utsmykning. Det har vært mange forsøk på å identifisere hvem Nakamoto faktisk er, men ingen har lyktes enda. Derfor er bysten designet uten tydelige ansiktstrekk. Skaperne av statuen Gergely Reka og Tamas Gilly lagde statuen blank slik at man kan speile seg i den. Tanken bak var at “we are all Satoshi”. Tanken er passende ettersom bitcoin blant annet rokker i den tradisjonelle finansielle maktbalansen.

https://twitter.com/disclosetv/status/1438555365239627784

Under talen sin uttalte Gyorfi at “Hvem enn han eller hun var, Bitcoin skaper verdi, og spesielt teknologien bak Bitcoin, blokkjede”. En annen taler under begivenheten var sjefen for den ungarske kryptobørsen Shinrai, Debreczeni Barnabàs. Han benyttet muligheten til å hylle Nakamoto for å ha skapt en uavhengig valuta fri fra mellommenn, og dermed gav folket finansiell makt. Barnabas påpekte at vi har reist denne statuen for å minne om at mot er en dyd, og at vi må fortsette å drømme.

Her er en YouTube video som har dokumentert avdekkingen av statuen. https://www.youtube.com/watch?v=em74TdeSsbw

https://bitcoin.org/bitcoin.pdf
Bitcoins White paper er obligatorisk lesning for alle som ønsker å dykke dypere i materien.
https://www.youtube.com/watch?v=4-AhXevR6Ac
Back

Innhold i artikkelen