Del av investering på $550 milliarder

Det amerikanske senatet har nylig foreslått en ny topartsavtale for infrastruktur i landet som medfører strengere regler for kryptovalutainvestorer. Avtalen er i den hensikt å finansiere deler av investeringene på $550 milliarder i transport- og kraftsystemer.

Bestemmelsene vil samle inn opptil $28 milliarder fra kryptovaluta-transaksjoner. Forslaget vil innføre flere rapporteringsregler for kryptomeglere når investorer handler diverse digitale aktiva, inkludert kryptovaluta, til Internal Revenue Service (IRS). Det vil også kreve at bedrifter rapporterer kryptotransaksjoner på mer enn $10,000.

Kunngjort i siste liten

Kryptovalutatiltakene var et “last minute” tillegg til infrastrukturavtalen som ble kunngjort onsdag etter flere ukers lobbyvirksomhet mellom republikanere og demokrater om hvilke utgifter som skal inkluderes i avtalen og hvordan planen skulle finansieres. Å innføre strengere reguleringer for kryptovalutahandel har vært en prioritet for medlemmer av begge partier, inkludert president Joe Bidens finansdepartement, og senator Rob Portman fra Ohio, den ledende republikaneren i infrastrukturforhandlingene.

Føderale myndigheter rapporterte i mai at om et nytt kommende skatteforslag rundt kryptovaluta fordi de mente det var nødvendig med ytterligere tiltak for å “minimize the incentives and opportunity to shift income out of the new information reporting regime.”

Senator Portman sa at bekymringer om transparentheten av kryptovaluta har bygget seg opp i Kongressen over lengre tid, og det er derfor tiltaket ble lagt til avtalen.

“Everybody’s been talking about the appropriate way to provide more reporting in particular and that leads to better compliance,”

Senator Rob Portman

Får ikke støtte fra kryptoindustrien

Skatteforslaget kommer som konsekvens av at IRS opplever kryptovaluta som et økende problem knyttet til skatteunndragelse og inntektsskjuling. I 2020 la IRS til en linje om kryptovaluta i den amerikanske selvangivelsen, i et forsøk på å få flere amerikanere til å oppgi kryptoverdiene sine. Det ga lite overraskende få resultater

Ledere i kryptovalutaindustrien reagerte lite overraskende negativt på forslaget og sa at utvalgte selskaper som ser ut til å falle inn under bestemmelsen, ikke har muligheten til å samle inn informasjonen IRS krever. Samtidig kan bestemmelsene presse noen selskaper utenlands.

“It’s hugely problematic,”

“We’re pushing every lever right now to change it.”

Kristin Smith, executive director, The Blockchain Association
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.