Skeptisk til private initiativer

BoJ guvernør Hurhiko Kuroda, annonserte nyheten i et intervju med Reuters på tirsdag. Kuroda fortalte også at de ikke har lanseringsplaner, men ønsker å ha forarbeidet klart hvis dette blir aktuelt.

Kuroda er skeptisk til private stablecoins, som for eksempel Libra. Han sier til Reuters:

“Hvis stablecoins utstedt av private selskaper med global rekkevidde, vil det kunne få konsekvenser for monetær politikk og finansiell stabilitet.”

Nestlederen i Bank of Japan, Masayoshi Amamiya, uttalte seg tilbake i 2018 også skeptisk til nye stablecoins fra private aktører. Han var mest bekymret for at det kunne utfordre de kommersielle bankene sin plass i samfunnet. Diametralt motsatt bekymring fra de fleste bitcoin og kryptoentusiaster rundt omkring i verden.

Amamiya var ikke bare negativ til stablecoins fra private aktører, men også digitale sentalbankpenger.

“Hvis digitale sentralbankpenger erstatter innskudd i private banker, vil det til slutt få en negativ utvikling for veksten i det private næringsliv fordi viktige kredittlinjer dør ut.”

Politikken har nå åpenbart skiftet til en mer positiv innstilling til digitale sentralbank penger, kanskje påskyndet av Kina sine store planer for statlige blokkjedepenger.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.