Ingen handel eller oppgjør

Mandag gikk sentralbanken i Kina (The People’s Bank of China [PBOC]) ut med en melding til landets finansielle institusjoner om å stoppe all aktivitet tilknyttet handel og/eller oppgjør med kryptovaluta. Nyheten videreførte og forsterket det allerede tilstedeværende negative sentimentet i kryptomarkedet. Finansielle institusjoner må også avslutte kontoene til alle som holder digital valuta i tillegg til de som tilhører OTC tradere.

“Banks must not provide products or services such as trading, clearing and settlement for crypto transactions.”

PBOC

Bakgrunnen for PBOCs anti-krypto lovgivning fremstår som at banken observerte hypen rundt kryptovaluta det siste året, og identifiserte fenomenet som en risiko for ulovlige grenseoverskridende transaksjoner og hvitvasking. Dette ble igjen vurdert som en trussel mot økonomisk- og finansiell stabilitet.

Ulv ulv?

Som vi har dekket tidligere, er ikke dette første gangen Kina har hevet stemmen om den den digitale valutaen. Twittersamfunnet påpeker at dette pågått i årevis uten at det har fått særlig store konsekvenser. Til tross for skepsisen, ser vi at profesjonelle Bitcoin utvinnere forlater Kina til fordel for USA og flere andre land som har en mer vennlig tilnærming til sektoren.

BTC under $33,000 og backwardation

Kinas strenge politikk har de siste ukene vært med på å trekke hele markedet nedover. Bitcoin handles i skrivende stund til $32,700 hos Coinbase, og opplevde natt til 22 juni norsk tid bunner helt ned mot $31,000. Samtidig har det også oppstått backwardation hos CME, hvor spotprisen på BTC er høyere enn prisen i futuresmarkedet, som Skew viser på Twitter.

ETH på laveste nivå siden mai

Ether handles også på lokale bunnivåer under $2,000 for første gang siden slutten av mai måned. I skrivende stund handles ETH/USD til $1,953.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.