Unsplash

Bitcoinnasjonen

Kryptografen har tidligere skrevet om at Nigera har utviklet seg til å bli en Bitcoin-nasjon. Svak kurs for den lokale valutaen Naira opp imot Dollar har, sammen med andre faktorer, tilrettelagt for en Bitcoinoppblomstring blant befolkningen i landet. Dette har ført til at Nigera har verdens høyeste tradingvolum for Bitcoin.

Mange ble derfor skuffet da sentralbanken i Nigeria for litt over en måned siden gikk ut med ordre til samtlige banker om å umiddelbart stenge kontoen til alle kunder som handlet med kryptovaluta. Det er ikke offentlig hva som var den direkte årsaken til denne avgjørelsen.

Avviser rykter

Nå har dog en talsperson for sentralbanken, Adamu Lamtek, gått ut med kontrabeskjeden om at sentralbanken ikke har ulovliggjort krypto, men heller beskyttet banksektoren for kryptovaluta – kryptotrading i seg selv er ikke ulovlig.

The CBN did not place restrictions from use of [sic] cryptocurrencies and we are not discouraging people from trading in it, (…) What we have just done was to prohibit transactions on cryptocurrencies in the banking sector.”

Adamu Lamtek

Lamtek snakket på vegne av guvernøren i sentralbanken, Godwin Emefiele, og rapporterte angivelig dette på en pressekonferanse som ble holdt av sentralbanken i den nigerianske byen Abuja.

Kryptovaluta er i Nigeria underlagt jurisdiksjonen til Nigerias Securities and Exchange Commission (NSEC). I september kunngjorde NSEC planer om å regulere kryptosektoren ved å anse kryptovaluta som verdipapirer inntil noe annet er bevist.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.