Hjem  »  Nyheter  »  Solana-nettverket er tilbake etter angrep

Solana-nettverket er tilbake etter angrep

Håvard Sæther
calendar 15,september 2021

Massiv pågang

Tidlig tirsdag rapporterte utviklerne bak den populære blokkjeden Solana at de stod ovenfor tekniske problemer. Solana Mainnet Beta var ustabilt grunnet en massiv økning i transaksjoner med en topp på rundt 400,000 TPS. Transaksjonene overveldet systemet og førte til at nettverket begynte å “forke” seg. Forks forekommer når programvaren til forskjellige minere utvikler seg ulikt og blir feiljustert ovenfor hverandre, som en gaffel som går ut i flere retninger. I dette tilfelle førte forken til utagerende minneforbruk som igjen førte til at noen noder gikk av nettverket. Ingeniørene i Solana var raskt inne for å forsøke å stabilisere nettverket uten hell.

Grunnleggeren og CEO i Solana Labs, Anatoly Yakovenko ytret på Twitter at forstyrrelsen stammet fra et dataangrep.

Nettverkets mørketid påvirker alt som er bygget på Solana. Den imponerende og skalerbare Ethereum-rivalen, har vært i fokus etter enorm vekst gjennom august. Investorer har strømmet til Solana som en lavkostnadsplattform for NFT´er og desentralisert finans. Det har kommet frem at Ethereum har vært utsatt for et mislykket angrep fra ukjent hold det siste døgnet. Den velkjente blokkjeden overskygger nykommeren og viser sin stabilitet og erfaring.

“And we’re back!”

Det kunne utviklerne på Solana sin Discord server melde om i de tidlige morgentimer. Solana rapporterte i dag tidlig at validatorene har etter nærmere 20 timer foretatt en fullstendig omstart av Mainnet Beta etter en oppdatering til 1.6.25. Desentraliserte applikasjoner (DAPPS), blokkjede-utforskere og støttesystemer er tilbake innen timer. Da vil systemet være tilbake med full funksjonalitet.

Tradere hoppet på de gode nyhetene og handelsprisen tok igjen 3 prosent av fallet som har forekommet siste døgnet. Sol token lå under 150$ på det svakeste tidspunktet i går. Det kan derimot virke som at miljøet fremdeles har tiltro på Solanas funksjonalitet og lar ikke denne hendelsen ta livet av engasjementet rundt blokkjeden.

Back