Jack Dorsey, CEO i Square. Kilde: Mike Segar/Reuters

Solid bakgrunn

Steve Lee er navnet på personen som nå blir første ansatt i Square Crypto. Han er tidligere direktør i Google. Lee har ledet product management for mobilapplikasjoner i Google, i tillegg til Google maps og selskapets location-plattform. Han var også en av grunnleggerne av Google Glass, selskapets smartbriller.

Før ansettelsen i Square Crypto har Lee vært product manager i Bitcoin Optech, som jobber mot bedrifter som bruker Bitcoin ved å tilby “the best open source technologies and techniques”.

Det er foreløpig ikke offentliggjort hvilken rolle Lee skal få i Square Crypto.

Vil videreutvikle Bitcoin og kryptomiljøet

Det var Jack Dorsey, CEO i både Square og Twitter, som i mars annonserte kryptosatsingen. Han fortalte at ønsket var å videreutvikle og bedre Bitcoin-nettverket, helt separert fra Squares daglige drift. Han skrev i en tweet at planen var å ansette 3-4 kryptoingeniører, samt 1 designer. Disse skal jobbe fulltid med “open source contributions to the bitcoin/crypto ecosystem”.

Begeistret for krypto

Det er ingen hemmelighet at Dorsey er en forkjemper for kryptovaluta. Han sa følgende i mars:

“I love this technology and community. I’ve found it to be deeply principled, purpose-driven, edgy, and…really weird. Just like the early internet! I’m excited to get to learn more directly.”

Det er i dag mulig å handle bitcoin gjennom Squares velkjente betalingsapp Cash App, og selskapet tjente omtrent 1.7 millioner dollar på bitcoinhandel i 2018.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.