Kilde: JD Lasica, Flickr

Ikke ukjent for bitcoininvestering

Disse nylige $170 millionene allokert til Bitcoin kommer i tillegg til de $50 millionene som Square tidligere i Oktober 2020 annonserte at de hadde anskaffet seg. Det var på den tid 1% av selskapets eiendeler.

Det betyr at Square, som selger finansielle tjenester, nå har en total bitcoininvestering på ca $220 millioner. Samtidig som investeringen er $220 millioner, så er de 4,709 coinsene som Square kjøpte i oktober nå verdt over $225 millioner alene. I skrivende stund handles bitcoin rett over $50,000, og en nominell verdi på selskapets bitcoinverdier idag vil da ligge rett rundt $410 millioner idag.

Intrument for økonomisk enpowerment

I kvartalsrapporten skriver Square at de mener kryptovaluta er et verktøy for økonomisk enpowerment som hjelper forbrukere med å delta i et globalt økonomisk system.

“We believe that cryptocurrency is an instrument of economic empowerment, providing a way for individuals to participate in a global monetary system and secure their own financial future.”

Square Q4 rapport

Square, Inc. ble stiftet i California i 2009 av Twitter CEO Jack Dorsey og Jim McKelvey. Selskapet er et amerikansk finanstjeneste-, handelsagentaggregat og mobilbetalingsselskap med base i San Francisco. Selskapet har blitt tradet på NYSE siden 2015 under tickeren SQ. Dorsey er største eier med 24,4%

Cointelegraph rapporterer også om at bitcoin-frelste Dorsey har donert 1 BTC til bitcoinutvikleren Brink. Brink er en nonprofit som jobber med å utvikle og forbedre bitcoin-rammeverket.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.