Kilde: Kim Erlandsen, NRK P3, Flickr

$297 millioner

Betalingsselskapet til Twitter-sjef Jack Dorsey, har i følge en pressemelding publisert av Square, kjøpt seg inn i Tidal. Kjøpsbeløpet er $297 millioner, noe som vil etablere Square som majoritetseier. Tidal vil forøvrig fortsette å operere uavhengig av Square, og Jay-Z vil bli en del av styret i selskapet. TheBlock rapporterte først om saken.

Nyheten kommer kun uker etter at Dorsey og Jay-Z medfinansierte bitcoinutvikling med 500 BTC. Utviklingsfondet har angivelig et innledende fokus på å skaffe ressurser til team i Afrika og India.

Kan hjelpe artister å vokse via blokkjeder

Cointelegraph rapporterer om at Avivah Litan, en analytiker i konsulentselskapet Gartner, hevder at Square’s investering kan føre til at Tidal begynner å utnytte ny teknologi som blokkjeder, kryptovaluta og NFTer.

“With Square’s help, Tidal would specifically benefit from the technology of non-fungible tokens, or NFTs, which allows artists to certify ownership for photos, videos and other digital content. NFT technology could easily track the provenance of autographs and memorabilia, potentially making them even more valuable for fans.”

Avivah Litan

Norske røtter

Tidal er en strømmetjeneste for musikk lansert av det norske selskapet Aspiro AB i 2014. Siste år før selskapet ble kjøpt av Jay-Z , hadde selskapet en omsetning på ca. 277 millioner NOK, og omsetning har under Jay-Z sitt eierskap vokst med 400%. (Kilde: Wikipedia)

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.