Marina Bay Sands, Singapore. Foto fra Unsplash av Julien de Salaberry

Personer med kjennskap til saken hevder at Singapores statlige investeringsfond, GIC, var blant investorene i kryptovaluta-børsen Coinbase ved fjorårets finansieringsrunde. Coinbase og GIC har imidlertid avstått fra å kommentere saken.

Økende interesse fra institusjoner

Manglende regulering og dårlig omdømme har gjort at mange institusjonelle investorer har holdt seg unna kryptovaluta og selskaper relatert til denne nye sektoren. Det er imidlertid nå tegn til at dette er i endring. Stadig flere institusjonelle investorer søker nå eksponering mot kryptovaluta. GIC føyer seg inn i rekken av sofistikerte investorer som har tatt det første skrittet og dyppet tærne i den nye sektoren.

GIC er et fond tilsvarende det norske oljefondet. De forvalter mer enn 100 milliarder dollar i mer enn 40 land, og har en bredt diversifisert portefølje. Å utvide investeringene til kryptovaluta-selskaper gir derfor mening. Både med tanke på sektorens mangel på korrelasjon mot finansmarkedene generelt, og sektorens vekstpotensial.

Store penger i sving

Med en verdsettelse på 8 milliarder dollar er Coinbase et av verdens mest verdifulle oppstartselskap, og tall Bloomberg har fått tilgang til viser at selskapet skal ha tjent rundt 1,3 milliarder dollar i 2018. Dette til tross for et år hvor prisene på kryptovaluta har falt og aktiviteten har vært lav.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.