Kontroversielle og populære

Stablecoins har har i mange år vært en polariserende faktor i kryptomiljøet. Kritikerne mener at stablecoins ikke er “ekte” kryptovaluta fordi de er koblet mot fiat valuta og representerer en overgang mellom gammel og ny økonomi. Det finnes dog flere ledende personer i kryptosfæren som hevder at stablecoins er en mulig vei til masseadopsjon av kryptovaluta og blokkjeder.

En oversikt over volumet på Ethereum, viser at det nå blir overført større verdier hver dag gjennom stablecoins enn på kjedens opprinnelige token ETH. Ethereums økonomi domineres nå faktisk av stablecoinoverføringer og defi produkter.

Den sterke økningen i handelsvolumet til stablecoins, viser tydelig at brukerne finner produktet både nyttig og praktisk.

Referansepris

Gründeren av Binance, Changpeng Zhao, skriver på sin twitter konto at fordelen med stablecoins er at de aller fleste fortsatt bruker fiat som en endelig referansepris. Så lenge man “tenker i dollartermer”, og regner hjem transaksjoner i sin egen valuta, så vil stablecoins være denne referansen. En underliggende årsak til dette er kompliserte fiat on-ramp kanaler. Skal du veksle fiat til krypto eller omvendt, møter du alltid eksisterende betalingstjenester som Visa eller din lokale bank som da blir falskehalser. Å veksle bitcoin mot USDTether er både billigere og raskere.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.