Skaper oppmerksomhet

En av de store kometene i sosiale medier, finansmarkedet og nå kryptomarkedet, heter David Portnoy. Han har i løpet av det siste året rukket å bli selve symbolet på daytraderen som ikke bryr seg om hva han kjøper, så lenge det er bevegelse, og helst oppover.

Han leder en pysjamasmafia på 1.7 millioner følgere. Historien hans frem til rosehagen foran det Hvite Hus i sommer, er alt annet enn kjedelig. I går fikk han et kræsjkurs i Bitcoin av selveste Winklevoss tvillingene.

Fra sport til aksjer

David Portnoy, AKA @stoolpresidente, studerte til å bli lærer men endte opp som den meste kjente sportskommentatoren i USA. Sammen med to andre partnere, etablerte de Barstool Sports, en kanal som skapte underholdning og entusiasme rundt sport og store idrettsarrangement. Han tilbrakte halve Superbowl i en glattcelle, da de gjorde ablegøyer på en pressekonferanse. Stilen er t-skjorter og mye energi i studio. Det er kanskje ikke så vanskelig å se for seg programmet, når utgangspunktet er at kanalen er oppkalt etter en barstol.

I 2016 solgte de Barstool Sports for $650 millioner til en gruppering av medieinvestorer. Det har gjort David Portnoy til en svært rik mann. Han er fortsatt tilknyttet merkevaren, men har nå slått seg opp i en annen idrett; daytrading.

1.7 millioner følgere

Gjennom det siste året har han hatt livesendinger på Youtube og Twitter ved børsåpning, rundt lunchtider og mot stengetid. Temaene for dagen har ofte blitt “trending” på twitter i etterkant, fordi han tiltrekker seg et enormt publikum.

Analysene hans kan være å trekke fire tilfeldige scrabble brikker opp av en bøtte, som han setter sammen til en tickerkode og kjøper aksjen med det samme kjennetegnet. Til hans fordel har markedet vært i et stort bullmarked, siden koronakorreksjonen i mars, og det har bygget opp hans tilnærming til faget og sosial rekkevidde.

Frem til sommeren ble han omtalt i alle de største mediene, som en klovn men også som et fenomen. Plutselig fikk han innpass og flere kjendiser ønsket å interagere med han over sosiale medier, inntill han scoret sin største jackpot.

Pennsylvania Avenue

Donald Trump gir svært få intervjuer. Han sier mye kontroversielt til pressen fra talerstolen, men sitter sjelden ned for et dybdeintervju.

24. Juli 2020 gikk to menn og et kameracrew ut på terrassen ved rosehagen utenfor Det Hvite Hus. Stemningen var rolig da de satte seg i hver sin opplyste stol, selv om verden kunne se at David Portnoy var lett anspent da han tok sats fra notatblokken. Barstool EL presidente skulle gjøre et 30 minutter langt intervju av Donald Trump. Fra amatørpregede sportsprogrammer på youtube til rikskjendis i Det Hvite Hus.

Bitcoin baronen

Mange som følger David Portnoy på Twitter har sett den konstante strømmen av oppfordringer til å kjøpe Bitcoin. Det må ha fanget hans interesse, da han for to uker siden skriver at han ønsket å invitere Winklevoss tvillingene til å forklare han bitcoin. Det skapte entusiasme i kryptoverden, med flere store personligheter som tilbød seg å være med eller moderere sammenkomsten.

I denne sendingen forklarer Winklevoss hvorfor de har satset formuen sin på Bitcoin og kryptovaluta, der David Portnoy svarer med å kjøpe Bitcoin for $1 million.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.