Stablecoinen til WisdomTree skal være “pegget” til en kurv av aktivaklasser som gull, fiat valuta og statsobligasjoner melder Financial News of London.

WisdomTree kommer til å søke om godkjennelse for dette produktet hos Securities and Exchange Commission (SEC) . Det er enda ikke klart hvorvidt denne prosessen er satt i gang, eller om det har vært gjennomført samtaler med SEC allerede.

Flere kryptosatsninger

I forrige måned lanserte WisdomTree et børsnotert produkt som følger bitcoin prisen, en såkalt ETP (Exchange traded product). Denne ETP’en ble listet på den største aksjebørsen i Sveits, som går under navnet SIX. Det betyr at investorer kan få en direkte eksponering mot Bitcoin ved å kjøpe en “aksje” på børsen gjennom vanlige meglerkanaler.

Det er åpenbart at WisdomTree satser på kryptovaluta. I forrige uke meldte forvalteren at de hadde deltatt i en finansieringsrunde på $17.5 millioner for security token startup Securrency.

Ved å lansere en stablecoin, investere aktivt i kryptosektoren og tilby sparere et børsnotert kryptoprodukt går WisdomTree rett i strupen på konkurrentene Fidelity og BlackRock, som også har investert i ulike kryptoinitiativ det siste året.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.