Godkjent betalingsmiddel for forsikringspremier

Cointelegraph rapporterer om at Europas nest største, og Sveits’ største forsikringsselskap, AXA, nå tilbyr kundene muligheten til å betale sine regninger fra selskapet med Bitcoin, tilrettelagt gjennom et samarbeid med den etablerte kryptomegleren Bitcoin Suisse.

Bitcoinbetalinger vil bli akseptert for nesten alle AXA-produkter, bortsett fra livsforsikring på grunn av regulatoriske barrierer.

Covid-19 pandemien har for mange vært preget av digital akselerasjon- og utvikling, og AXA har selv nevnt denne grunnen som en nøkkelfaktor i valget om å integrere kryptovaluta i sin daglige drift. Så tidlig som i 2019 gikk forsikringsselskapet ut med informasjon om at de hadde gjennomført markedsundersøkelser om hvorvidt kundene deres var kryptointerressert. Én tredjedel i aldersgruppen 18 til 55 svarte ja.

“The acceptance of Bitcoin payments is AXA’s response to growing demand from its customers for alternative payment solutions, with new technologies playing an ever greater role.”

Claudia Bienentreu, Head of Open Innovation, AXA Sveits

Enkel infrastruktur

Brukervenneligheten skal visstnok være god. For kundene vil være en enkel online overføring med et referansenummer: Gjeldsbeløpet i sveitsiske Franc vil bli beregnet til en tilsvarende sum i Bitcoin, og den angitte vekslingskursen forblir gyldig i en spesifisert tid. I løpet av dette tidsvinduet vil ikke kunder ha noen valutakursrisiko, og AXA tar ikke noen ekstra avgifter for kunder som velger å betale regningene sine i Bitcoin i stedet for fiat-valuta.

AXA selv vil ikke holde Bitcoinen de mottar i selskapsbalansen. I stedet vil Bitcoinen gå til kryptomegleren Bitcoin Suisse. Selv om AXA selv ikke legger til noen avgifter for Bitcoin-betalinger, tar Bitcoin Suisse sin egen provisjon på 1,75% når den beregner vekslingskurser for Bitcoin / sveitsiske franc for AXA-kunder.

AXAs tidligere engasjement med blokkjede-baserte teknologier inkluderer medlemskap i en “car dossier” plattform siden 2017, som bruker blokkjedeteknologi til å spore og registrere livssyklusen til kjøretøy. Forsikringsselskapet sponser også University of Basels Blockchain Challenge, som støtter bruk av smarte kontrakter i forsikringsbransjen.

AXA er Sveits største forsikringsselskap og ble grunnlagt i 1816. Omsetningen i 2019 var på €103,5 milliarder.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.