Bilde hentet fra dapplife.com

Et stort antall kryptovaluta aksepteres

Netthandelsplattformen Digitec Galaxus har over 2.7 millioner produkter tilgjengelig og omtales som den sveitsiske Amazon. Selskapet skriver selv at deres produkter, som forøvrig varierer fra øl til datamaskiner, nå kan handles i både bitcoin, ether, XRP og en rekke andre kryptovalutaer. Totalt aksepteres 10 forskjellige kryptovalutaer

Hjelper kundene på vei

Det nye betalingssystemet er utviklet i samarbeid med det sveitsiske betalingsteknologiselskapet Datatrans og den danske krypto-startupen Coinify. Systemet sørger for at kundene enkelt kan betale med kryptovaluta, blant annet ved at vekslingskursen låses i 15 minutter av gangen. Det er imidlertid en avgift for bruk av kryptovaluta på 1,5%.

Videre har Digitec lagt til en egen seksjon for kryptovaluta-wallets, inklusiv en egen guide for å hjelpene kundene. Det er også lagt ut en bloggpost hvor selskapets CIO, Oliver Herren, svarer på 6 spørsmål relatert til nysatsingen på kryptovaluta. Her innrømmer Herren at han selv ikke er overbevist over fordelene blokkjeder har over tradisjonelle databasesystemer, men legger også vekt på at dette kan være fordi han ikke har brukt nok tid til å forstå hvordan teknologien fungerer.

Selskapet har også lagt ut en bloggpost som omhandler arbeidet gjort av ingeniørteamet. Her forklares blokkjedeteknologien, samt prosessen bak den nye satsingen.

Del av en større trend

Flere andre netthandlsaktører aksepterer også kryptovaluta. Et eksempel er den gigantiske forhandleren Overstock.com, som siden 2014 har akseptert bitcoin som betalingsmiddel. Den japanske giganten Rakuten har annonsert planer om å lansere sin egen kryptovaluta.

Videre kan man, ved å bruke tjenester som Purse, få 15% rabatt på Amazon, hvis man bruker bitcoin eller bitcoin cash, og det finnes også norske nettbutikker som aksepterer bitcoin.

Sveits leder an på krypto-fronten

Sveits har de siste årene vist at de gjerne vil være i front hva gjelder adopsjon av kryptovaluta. Landets børs ruller ut krypto-produkter og storbanken Julius Bär er én av flere sveitsiske banker som tilbyr kryptovaluta-tjenester.

Landet er også kjent for byen Zug, som omtales som “Crypto Valley”. Fra denne byen driftes en rekke krypto-startups og innbyggere kan betale offentlige tjenester i bitcoin.

Også reisende med tog i Sveits kan dra nytte av kryptovaluta. Det er nemlig mulig å kjøpe bitcoin på alle togstasjoner i landet, nærmere bestemt på over 1,000 billettautomater.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.