Hjem  »  Nyheter  »  Sveitsisk storbank skal tilby krypto-tjenester

Sveitsisk storbank skal tilby krypto-tjenester

Torbjørn Bull Jenssen
calendar 27,februar 2019

Julius Bär annonserte tirsdag deres investering i, og samarbeid med, SEBA Crypto AG. Formålet er å kunne tilby bankens kunder muligheten til å oppbevare, overføre og investere i kryptovaluta.

Storbanken har rundt 5300 ansatte og har mer enn 3000 milliarder kroner i forvaltningskapital for deres kunder, som nå vil få tilgang til å investere i og bruke kryptovaluta.

Tidligere UBS-ansatte står bak

Samarbeidet vil tre i kraft så snart SEBA får bank- og verdipapirformidler-lisens fra sveitsiske finansmyndigheter (FINMA).

SEBA søkte om lisens i juni 2018 og planlegger lansering av kryptovaluta-tjenester i andre kvartal i år, ifølge selskapets hjemmeside.

SEBA ble lansert av tidligere UBS-ansatte. I fjor hentet de inn 100 millioner sveitsiske franc (860 millioner norske kroner) i “venture kapital”, for å skape en regulert kryptovaluta-bank. Målet er å kunne tilby både tradisjonelle banktjenester til kryptovaluta-selskaper, og kryptovaluta-tjenester til institusjoner som ønsker å bevege seg over til den fremvoksende aktivaklassen.

Kryptovaluta vil bli en stueren aktivaklasse

Stadig flere institusjonelle aktører lukter på kryptovaluta som aktivaklasse, og skal vi tro markedsføringssjefen i Julius Bärs kommer kryptovaluta til å bli stuerent.

I selskapets pressemelding hadde han følgende å si om selskapets kryptovaluta-satsing:

“At Julius Baer, we are convinced that digital assets will become a legitimate sustainable asset class of an investor’s portfolio. The investment into SEBA as well as our strong partnership are proof of Julius Baer’s engagement in the area of digital assets and our dedication to make pioneering innovation available to the benefit of our clients.”

Julius Bär er ikke alene

Med den tydelige satsingen på kryptovaluta føyer Julius Bär seg inn i en etterhvert lang rekke av institusjonelle aktører som tar den nye teknologien på alvor. Kryptografen har tidligere omtalt tilsvarende satsinger fra store aktører som Fidelity, Börse Stuttgart, og ICE.

Det kommer stadig ny informasjon om finansselskaper som satser på kryptovaluta. Senest i forrige uke annonserte NASDAQ at de vil tilby en referanseindeks for bitcoin- og ethereum-prisen.

Det er fortsatt de som er dypt skeptiske til dette nye fenomenet, men det har aldri vært mer penger eller større selskap som har troen på dette nye feltet.

Kryptografen.no eies og drives av Arcane Crypto AS.

Back