Facebook-svindelen

En kjent svindelmetode er å bruke kjendiser og bitcoin til å skape en falsk tillit, slik at et intetanende publikum skal la seg lure til å overføre penger. Denne metoden har vært vanlig på Facebook, der for eksempel Morten Harket var avbildet sammen med en bitcoinlogo i et forsøk på å svindle nordmenn. Nå kan svindlerne ha tråkket et feilsteg, da de har brukt den kjente hackergruppen Anonymous sitt navn for å lure publikum.

Den vanligste fremgangsmåten til svindlerne er å bruke en kjendis for å tiltrekke seg oppmerksomhet, for deretter å love eventyrlig avkastning i en bloggpost eller på en hjemmeside. De henviser ofte til et algoritmeprogram som gjør det mulig å tjene penger i opp- og nedgangstider.

Den falske markedsføringskampanjen blir så spredd på Facebook og LinkedIn.

I deres siste forsøk på å lure publikum har svindlerne brukt den kjente hackergruppen Anonymous. Som vist på bildet nedenfor skriver de at Anonymous har lansert et tradingsystem som skal kunne gjøre “alle rike”.

CNN Money fake news article.

Kampanjen har blitt spredd på Facebook, med lovnaded om at tradinsystemet er 100% gratis. Designet får det til å se ut som det er CNN som har publisert informasjonen som fakta, dette for å skape falsk tillit til at systemet faktisk eksisterer.

Kan få konsekvenser

Kryptoekspert Totte Löfström sier til Trijo News at svindlerne endelig kan ha gjort en grov feilvurdering.

“Denne kampanjen var svært lite gjennomtenkt. Hvis det er noen som har utholdenheten og kunnskapen til å finne ut hvem som står bak svindelen, så er det Anonymous. Nå har de fått en god grunn til å gå etter svindlerne”.

I følge Totte er det ikke gitt at det kommer en reaksjon fra Anonymous, men de har både kapasitet og mulighet til å hevne seg.

“Det mest sannsynlige er at ingenting kommer til å skje, men hvis Anonymous bestemmer seg for ta igjen, kan det bli tøfft å være bitcoinsvindler”.

Følg Trijo News på FacebookTwitter, og Instagram.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.