Den sørkoreanske børsen Huobi innfører støtte for MakerDAO og Compound rett fra kundenes wallet. Det betyr at du som investor kan bruke din ethereumbeholdning til å låne DAI, som du deretter kan bruke til andre disponeringer. Fordi MakerDAO styres av de som til enhver tid besitter Maker token, faller dette under definisjonen desentralisert finans.

MakerDAO består av to type tokens; Maker og DAI. Maker er protokollen for “community governance” og DAI er en token for “collateral loans”.

Øker din opprinnelige eksponering

I alle enkelhet skaper dette systemet kreditt gjennom automatiserte smartkontrakter (DAI), og en pengepolitikk basert på avstemming fra deltagerne (Maker). Dette kan illustreres med et enkelt eksempel:

Har du ether verdt $100, kan du låse de inn i smartkontrakten DAO og få ut DAI verdt $50. Det betyr at ved å stille sikkerhet gjennom fastlåste ether har du følgende eksponering: $100 i ether og $50 i DAI. Hvis du bruker dine DAI ($50) til å kjøpe ether for denne summen, vil du ha $100 i fastlåste ether og $50 i flyttbare ether, samlet $150 i ether. Det er 50% høyere eksponering enn hva du hadde ved start. Husk dog at du skylder DAI, som må betales tilbake for å frigjøre dine ether som opprinnelig ble låst som sikkerhet.

Hovedpoenget er hvordan blokkjedeteknologi har skapt et autonomt kredittsystem som gir belåning basert på sikkerhetsstillelse av en aktiva. Akkurat i dag er det kun ether som kan stilles som sikkerhet, men systemet skal snart utvides til bitcoin og andre tokens.

Denne videoen utdyper MakerDAO konseptet, som nå blir tilgjengelig direkte fra din Huobi wallet:

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.