Kilde: Daniel Oberhaus (2018), Flickr

Kjøpe bil med bitcoin

Da Tesla i starten av februar annonserte at de hadde kjøpt bitcoin for $1,5 milliarder, annonserte de samtidig at det i nær fremtid skulle bli mulig å kjøpe en Tesla med verdens største kryptovaluta. Det tok ikke lang tid før det skjedde, og Elon Musk gikk 24. mars ut på Twitter med nyheten om at det var mulig.

Nå har imidlertid Musk gått tilbake på nyheten, og publiserte idag tidlig at Tesla inntil videre trekker tilbake muligheten til å bruke bitcoin som betalingsmiddel. Dette grunner Tesla og SpaceX sjefen med det høyaktuelle miljøproblemet som diskuteres i krypto- og spesielt bitcoinverden. Han beroligger imidlertid med at Tesla ikke planlegger å selge noe av bitcoinen de holder for øyeblikket.

Priskonsekvens

Som følge av nyheten har bitcoinprisen korrigert til -12,5% de siste 24 timene. BTC handles i skrivende stund til $49,307 hos Coinbase, og var på et tidspunkt nede på $45,000-nivået rett etter nyheten ble sluppet. Salgsvolum per time har også skutt opp til sitt høyeste nivå på over to dager, til nivåer som ikke er sett siden 10. mai, viser data fra Bitstamp. Samtidig er ikke bitcoin den eneste digitale asseten som kjenner på nyheten. På coinmarketcap sin oversikt over de største kryptovalutaene i verden basert på markedsverdi, så er verdibevegelsene i flertall røde.

BTC siste fem dagene.

Ethereum har også sunket noe i verdi siden vi for et par dager siden skrev om at $4,000 nivået var brutt, og handles i skrivende stund til $3,700 hos Coinbase. ETH er følgelig ned 13% de siste 24 timene. Dogecoin følger etter med -20% siste døgnet, og DeFi protokollen Polkadot er ned 2% i samme periode.

Delte reaksjoner

Det er delte meninger om nyheten, og #Elon trender på Twitter. Noen bitcoinentusiaster har gått så langt som å avbryte forhåndsbestillingen sin på Teslas Cybertruck.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.