Hjem  »  Nyheter  »  Tim Draper selger aksjer og kjøper bitcoin

Tim Draper selger aksjer og kjøper bitcoin

Richard Paulsen
calendar 04,mars 2020

Volatil aktivaklasse

Ofte kan prisen på en bitcoin svinge mer på en dag enn hva de største aksjeindeksene gjør på en måned. Til tross for store svingninger og skarpe bevegelser, har interessen for bitcoin økt betraktelig det siste året. Prisoppgangen har igjen rekruttert nye investorer, både store og små.

Den velkjente venture-kapitalisten Tim Draper har nylig uttalt at han solgte seg ut av aksjemarkedet for cirka seks måneder siden. Årsaken var de høye multiplene etter et historisk langt aksjerally. Hva gjorde han med pengene sine? Han plasserte de i bitcoin.

“Jeg har vært ute av aksjemarkedet i snart seks måneder, da jeg synes prisingen begynte å bli høy. Jeg flyttet pengene mine til bitcoin og andre kryptovalutaer”.

Draper sier til CNBC at bitcoin har blitt “en trygg havn”.

Store forventninger

“Jeg tror bitcoin vil stige til $250.000 innen 2023 og det er en kjempestor bevegelse fra der den handler i dag”.

I intervjuet nekter Tim Draper å svare på hvor stor andel av formuen han har investert i bitcoin, men sier “mye, veldig mye”.

Hans argumenter på hvorfor prisen kommer til å stige går både på brukergrensesnitt og tekniske oppgraderinger.

“Akkurat nå er det ikke like lett å flytte bitcoin rundt, men det kommer til å bli svært enkelt. Da vil folk spørre seg selv – Ønsker jeg å betale bankene 2.5% til 4% hver gang jeg trekker kortet mitt? Eller ønsker jeg en løsning som er friksjonsløs, åpen, transparent, global og ikke knyttet til en politisk ideologi.”

“På et tidspunkt kommer folk til å foreta byttet til en mer åpen protokoll, og da vil bitcoin stå igjen som den store vinneren.”

Back