Hjem  »  Nyheter  »  Tradisjonelle børser satser på krypto!

Tradisjonelle børser satser på krypto!

Richard Paulsen
calendar 23,september 2019

Tyskland sin nest største børs for aksjer og obligasjoner, Boerse Stuttgart, har i dag lansert Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX). Dette blir Tyskland sin første regulerte markedsplass for digitale aktiva som for eksempel bitcoin. Ikke overraskende er det første tradingparet som noteres Euro / bitcoin.

Boerse Stuttgart ruller ut tilgang og funksjonalitet gradvis. I begynnelsen er det kun utvalgte kunder som kan handle på plattformen, men målet er at institusjoner og privatpersoner skal kunne handle et godt knippe digitale aktiva snarest mulig.

Operatøren av Boerse Stuttgart Digital Exchange er et joint venture-selskap bestående av Boerse Stuttgart, Axel Springer og finanzen.net. Det kan skape en spennende dynamikk, ettersom Axel Springer er tysklands største frittstående medieselskap og publisist.

CEO I Boerse Stuttgart Digital Exchange, Dirk Sturz, forteller til Cryptonews at de ønsker å være ledende i Europa:

“The market in cryptocurrencies is worth billions, and more digital assets will emerge on the basis of blockchain. Our goal is to build up the leading European trading venue for those assets,”

På andre siden av atlanteren åpnet Bakkt for handel natt til mandag, og det er allerede omsatt 26 bitcoins på plattformen som er eid av Intercontinental Exchange (ICE). Andre porteføljeselskaper i ICE-gruppen er ærverdige New York Stock Exchange, i tillegg til flere råvarebørser og clearing-hus over hele verden.

Back