Jack Dorsey. (Flickr, JD lasica)

Lynraske tips

Twitter har endelig lansert sin siste store oppdatering med flere revolusjonerende funksjoner. Punktet som har fanget medias oppmerksomhet er den nye bitcoin tipsfunksjonen. iOS brukere verden over skal nå ha tilgang til en tredjeparts tips-applikasjon som kan kobles til din egen twitterkonto.

Funksjonen er rett rundt hjørnet for Android brukere. Brukere slår på sin tipsfunksjon i innstillinger, og kan dermed legge ved en bitcoin adresse eller en adresse gjennom Lightning-nettverket. Det vil være forskjellige tredjepartsprogrammer som foretar transaksjonene, alt ettersom hva du har tilgjengelig der du er. Bitcoin-tips gjennom Lightning nettverket vil derimot være tilgjengelig til alle twitter-brukere verden over.

Jack Dorsey hintet om dette trekket allerede i juni. Twitter CEO´en er som kjent svært positiv til Bitcoin og var på investorlista til Lightning Labs i 2018. I korte trekk er Lightning nettverket teknologi som gjør det mulig å sende bitcoin raskere og billigere. Lave transaksjonskostnader er naturligvis helt kritisk for at en tips funksjon skal fungere.

Twitter har et langsiktig mål om å holde seg konkurransedyktige ovenfor de andre store plattformene innen sosiale medier.

Les også: Historien om Eric Vorhees – Kongen av bitcoin casino

For å holde seg aktuelle ønsker plattformen at brukerne skal kunne tjene penger på innholdet sitt. SoMe giganten har vært tydelige på at de ikke ønsker å ta prosenter av tips som sendes.

Twitter

NFT-verifisering

Twitter lanserte også muligheten for NFT-verifisering. Flere brukere har i dag sine NFT´er som profilbilder. Men det finnes ingen enkel måte å verifisere om brukeren faktisk er eier av kunstverket. Verifisering på plattformen vil være et naturlig steg i samspillet mellom NFT-feltet og Twitter. Det vil også bli opprettet et fond som skal støtte nye innholdsskapere på twitter som ønsker å bruke audio-funksjoen. Fondet blir omtalt som “Spaces Fund”.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.