https://medium.com/@thequant/forex-market-makers-mystery-brokers-43c2d302bc10

Streng lovgivning

Kort tid etter at amerikanske råvare- og derivatmyndigheter (CFTC) siktet ledelsen i Bitmex for overtredelse av amerikansk lovgivning, forbød engelske Financial Conduct Authority (FCA) krypto derivatbørser å tilby produkter til privatkunder i landet.

Det var ikke en overraskende avgjørelse fra FCA. De har snakket om det i flere år, at det ville komme innstramminger på girede finansielle produkter. Privatkunder i England kan fortsatt kjøpe kryptovaluta med giring, men må da gå gjennom CFD (Contracts For Difference) markedet, som faller under en helt egen lovgivning, som også regulerer gamblingbransjen.

Argumentene

De rene derivatbørsene som Deribit og Bitmex, vil ikke lenger kunne akseptere privatkunder i England. FCA begrunner avgjørelsen med følgende:

  • Vanskelig å argumentere for en reell pris på det underliggende produktet
  • Stor grad av hacking, misbruk og finansiell kriminalitet i det underliggende markedet
  • Ekstrem volatilitet i kryptopriser
  • Liten kunnskap og forståelse om derivater hos privatkundesegmentet
  • Lite reelt finansielt behov for at privatkunde skal investere i slike produkter

Handel i derivatprodukter kan fungere som en aksellerator på prisbevegelser i det underliggende markedet. Bitmex har ved flere anledninger skapt salgspress på Bitcoin, fordi mange kunder har gått i stoploss eller blitt tvangssolgt. Brukt av profesjonelle hedgere, vil i mange tilfeller kunne stabilisere prisen. Det er ingen bevis enda for at krypto derivater blir brukt av institusjoner som vil hedge ut risiko, tvert derimot.

FCA hindrer ingen engelske privatkunder å kjøpe Bitcoin, men de ønsker ikke spekulasjonen i derivatprodukter som øker usikkerheten.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.