Hjem  »  Nyheter  »  Ukraina godkjenner bitcoinlov

Ukraina godkjenner bitcoinlov

Håvard Sæther
calendar 14,september 2021

Ukraina legger en ny kurs

Stadig flere myndigheter verden over innser at krypto har kommet for å bli. Ukraina er en av disse nasjonene og har jobbet med et vedtak siden 2020. Den 8. September 2021 godkjente det ukrainske parlamentet en lov som legaliserer og regulerer bitcoin i landet.
Ukraina har over lang tid vært et av Europas ledende land innen teknologi og utvikling. I tillegg til den digitale kompetansen har landets innbyggere utvist utilfredshet med Ukraina sitt nåværende pengesystem.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1435708242135498762

Regulering

En stor del av målet med vedtaket har vært å oppnå tydelige retningslinjer rundt den digitale valutaen. Tidligere har bitcoin verken vært ulovlig eller lovlig. Ukrainsk rettssystem og myndigheter har derimot behandlet valutaen som svindel og utført raid mot bitcoinrelaterte bedrifter. Vedtaket vil fjerne dette stempelet og kan juridisk beskytte mennesker og bedrifter som holder og benytter valutaen. Det er fremdeles en lang vei å gå før bitcoin er velfungerende implementert i samfunnet. Vedtaket er en god start og kan ses på som retningslinjer for hvordan Ukraina vil se på regulering av digital valuta fremover.

Helt konkret vil innbyggere få tillatelse til å eie og handle bitcoin og annen digital valuta på børser. Bitcoinmagazine spesifiserer at vedtaket utdyper om begreper som Wallet og private key. I motsetning til for eksempel El Salvador, vil ikke Bitcoin være likestilt lovlig betalingsmiddel i Ukraina.

Kjernekraft

Ukraina har 15 aktive kjernekraftverk. Kjernekraft er en fantastisk energikilde som bidrar til effektiv bitcoin-utvinning langt fra byene. Eksperter hos nettstedet Bitcoinmagazine forklarer at dersom Ukraina skulle utvide sin kjernekraftvirksomhet vil dette være en veldig lukrativ løsning der energi og overskuddsenergi fra kjernekraftverkene kan anvendes til bitcoin utvinning som staten enten kan holde eller selge for å spe på inntektene. Ukraina kjøper nødvendig materiell for drift av kjernekraft fra USA og Russland.

Flere land går dermed i riktig retning. Ekspertene vil fortsette å knive om hvilken grad av regulering som vil oppnå de beste resultatene der det føres en trygg bruk uten å kvele innovasjon. Vi følger spent utviklingen i Ukraina!

Back