Wonseok Jang, (iStock)

En hel generasjon under press

Økt inflasjon og reduserte inntekter presser unge koreanere mot økt risiko. Sør-Koreas finanstilsyn publiserte nylig en rapport som blant annet har kartlagt unge koreaneres gjeldsnivå. Tallene viste at koreanere født etter 1980, har økt gjelden fra ca 3,9 milliarder dollar til 22,7 milliarder dollar. Det tilsvarer en økning på nesten 500%. Finanstilsynet antyder at lånene har gått til investeringer i kryptovaluta, aksjer og eiendom.

Korea inflasjonsrate. https://tradingeconomics.com/south-korea/inflation-cpi

Nettstedet Cointelegraph var først ute med saken og rapporterte at millenials og Gen-Z nå er ansvarlige for over 50 % av husholdningsgjeld i Korea. Mange unge koreanere ser på muligheten til å kjøpe egen bolig som en fjern drøm. Med en kald skulder fra boligmarkedet og håpløse lønninger, er investeringer den eneste muligheten å opparbeide seg en formue for unge i dag.

Kilde: Koreas finansdepartement.

En IMF rapport fra august 2020 varsler om at Korea har det høyeste gjeld mot disponibel inntekt av alle OECD landene. Som et svært digitalisert og moderne land er kryptosektoren veletablert i Korea. Denne uken kom det dessuten frem at Sør-Koreas fjerde største bank, Woori Financial Group, skal tilby krypto relaterte tjenester.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.