Hjem  »  Nyheter  »  Unge koreanere tar økt risiko i en jakt på selvstendighet

Unge koreanere tar økt risiko i en jakt på selvstendighet

Håvard Sæther
calendar 13,juli 2021

En hel generasjon under press

Innhold i artikkelen

Økt inflasjon og reduserte inntekter presser unge koreanere mot økt risiko. Sør-Koreas finanstilsyn publiserte nylig en rapport som blant annet har kartlagt unge koreaneres gjeldsnivå. Tallene viste at koreanere født etter 1980, har økt gjelden fra ca 3,9 milliarder dollar til 22,7 milliarder dollar. Det tilsvarer en økning på nesten 500%. Finanstilsynet antyder at lånene har gått til investeringer i kryptovaluta, aksjer og eiendom.

Korea inflasjonsrate. https://tradingeconomics.com/south-korea/inflation-cpi

Nettstedet Cointelegraph var først ute med saken og rapporterte at millenials og Gen-Z nå er ansvarlige for over 50 % av husholdningsgjeld i Korea. Mange unge koreanere ser på muligheten til å kjøpe egen bolig som en fjern drøm. Med en kald skulder fra boligmarkedet og håpløse lønninger, er investeringer den eneste muligheten å opparbeide seg en formue for unge i dag.

Kilde: Koreas finansdepartement.

En IMF rapport fra august 2020 varsler om at Korea har det høyeste gjeld mot disponibel inntekt av alle OECD landene. Som et svært digitalisert og moderne land er kryptosektoren veletablert i Korea. Denne uken kom det dessuten frem at Sør-Koreas fjerde største bank, Woori Financial Group, skal tilby krypto relaterte tjenester.

Back